Menu

WEER NIET GELUKT – DARE TO BE HAPPY – VEENENDAAL

STORM EN REGEN, BORRELPLANKJE EN EEN EETBUI

Waar we vorige week nog konden genieten van een prachtige nazomer, ik lees overal de term Indian-Summer, geen idee wat het inhoudt dus dat ga ik dadelijk nog even uitzoeken…maar goed ik dwaal af, die prachtige nazomer is op het moment dat ik deze blog schrijf veranderd in de herfst, het stormt en regent. Grote druppels vallen naar beneden.

En ik, ik vind het heerlijk. En jij?

Gezellig de kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond en nou vooruit omdat het zondag is zetten we een “gezellig” borrelplankje op tafel. Kaas, worst, olijven,  ook wat ongebrande en ongezouten noten, komkommer en tomaatjes. Best oké toch?

Voordat je er echt erg in hebt zijn de blokjes kaas op en verdwijnt het laatste plakje worst ook in jouw mond. In de keuken, uit het zicht van iedereen, prop je snel nog een stuk worst en kaas in je mond, en kauw je ook nog snel  een volle hand chips weg, om even later met de opnieuw gevulde borrelplank weer “vrolijk” de huiskamer in te lopen.

Je lacht, net iets harder dan je normaal zou doen. Je baalt, maar dat is het allerlaatste wat je zult laten merken. Je baalt van jouw eetbui, want je had je nog zo voorgenomen om niks ongezonds te nemen vandaag. In plaats van je aan jouw voornemen te houden is de inhoud van die “gezellige” borrelplanken in jouw mond verdwenen…..

Vandaag is het je weer niet gelukt, maar morgen, morgen gaat het je wel lukken! Morgen dan……

Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat de, door een ander of door jouwzelf, opgelegde regeltjes er voor zorgen dat je niet dichter bij jouw doel gaat komen. Alles wat verboden is heeft een grote aantrekkingskracht op ons. Te groot. Laat de regeltjes los.

Doe maar gewoon . Vertrouw op jouw eigen gezonde verstand.  En verander blijvend jouw eet- en leefstijl. Want alleen dat gaat jouw blijvend helpen!! Betekend dat dat je nooit meer mag genieten van lekkers? Nee, het tegendeel is waar.  Met de 80% voeden & 20% genieten regel is er altijd ruimte om te genieten van datgene wat jij lekker vindt.

Wil jij meer weten, heb je vragen, stuur mij gerust een app op 06 11 11 14 62 of mail mij op info@daretobehappy.nl